SEJARAH PENUBUHAN PERSATUAN BEKAS PELAJAR SEMSAS

No Pertubuhan : 240

 

Pahang Cadangan penubuhan Persatuan Bekas Pelajar Semsas atau EXSAS telah bermula sejak tahun 1997, dimana mesyuarat penubuhan pertama telah diadakan pada 27hb. September 1997 di Hotel MS Garden, Kuantan. Mesyuarat tersebut telah dihadiri oleh Mustaffa Mohd Khalid, Abdul Rahman M.Nor, Althahir Abdul Rashid, Azhari Ahmad, Rahasdin Hj. Razali, Yasmin Jamaluddin, Zamuel Mutalib, Kamal Baharin Mustafa dan Hasmawati Abu Bakar. Antara perkara yang dibincangkan ialah cadangan senarai penuh ahli jawatankuasa penaja dan cadangan undang-undang tubuh persatuan.

 

Akhirnya pada 3 April 1998, mesyuarat pertama ahli jawatankuasa penaja telah diadakan dan senarai penuh jawatankuasa penaja telah dapat dibentuk yang terdiri daripada :

 

Ahli Jawatankuasa Penaja :

 

Yang Di Pertua : Mustafa Mohd Khalid
Naib Yang Di Pertua : Abdul Rahman Mohd Nor
Setiausaha : Althahir Abdul Rashid

 

Ahli Jawatankuasa : M. Bahari Hj Mohamed Yunus, Kamal Baharin Mustafa, Suzilah Wahid,Hasmawati Abu Bakar, Zamuel Mutalib, Mohd Sharifuddin Manan, Mohd Shafian Nog Shaharim,Azhari Ahmad, Rahasdin Hj Razali, Mohamad Abdul Manaf, Mohd Ridzuan Sharif.

 

Menjadi Ahli EXSAS

Keahlian EXSAS terbuka kepada bekas pelajar SM Sains Sultan Haji Ahmad Shah, Kuantan (SEMSAS) yang dahulu dikenali sebagai SM Sains Pahang (SMSP). Daftar DISINI.

Akaun Bank EXSAS

Nama : Persatuan Bekas Pelajar Semsas

Bank : Maybank Berhad, Cawangan Kelana Jaya, Petaling Jaya
Selangor Darul Ehsan

No Akaun : 5623 5750 2760

Jumlah Pelawat

Today181
Yesterday280
Total613687
Thursday, 22 February 2018 21:03
Powered by CoalaWeb
Go to top