Dukacita dimaklumkan bahawa ayahanda kepada Dato' Muhammad Imran Baharuddin (78), Mantan Presiden EXSAS telah kembali ke rahmatullah sebentar tadi. Warga EXSAS ingin merakamkan ucapan takziah dan semoga arwah ditempatkan bersama para anbiya'. Al Fatihah.

 

Oleh Serimah Mohd Sallehuddin - Julai 24, 2021 @ 7:42pm - This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

KUALA LUMPUR: Bintang veteran, Datuk Baharuddin Omar, 85, menghembuskan nafas terakhir akibat sesak nafas di kediamannya di Shah Alam, dekat sini, kira-kira jam 6.30 petang ini. 

Berita pemergiannya pelakon yang dikenali dengan watak Anjang Aki itu disahkan oleh isterinya, Datin Nazariah Abu Bakar kepada BH Online. 

Nazariah, 66, berkata, arwah suami meninggal dunia bukan disebabkan pandemik COVID-19, sebaliknya arwah menghidap penyakit pembuluh darah bengkak. 

"Arwah baru selesai makan dan kemudiannya, masuk ke bilik untuk berehat. Saya pula ke dapur, namun saya mendapati arwah sesak nafas sebaik meninjau keadaannya dalam bilik. 

"Selepas itu, arwah langsung tidak sedarkan diri. Saya dan dua anak berada di sisi arwah ketika menghembuskan nafas terakhir. 

"Alhamdulillah, arwah pergi dengan mudah. Saya kemudiannya menghubungi anak-anak lain memaklumkan berita pemergian arwah," katanya kepada BH Online. 

Nazariah berkata, seorang cucu yang bertugas sebagai doktor di Klang bergegas pulang ke rumah dan menjalankan ujian calitan COVID-19 pada arwah. 

"Cucu mengesahkan arwah bukan meninggal dunia disebabkan pandemik COVID-19," kata Nazariah. 

Allahyarham Baharuddin meninggalkan tujuh cahaya mata dan dua anak tiri. Jenazahnya dijangka akan dikebumikan di Sungai Tua, Batu Caves, Selangor.

https://www.bharian.com.my/hiburan/selebriti/2021/07/842844/anjang-aki-sudah-tiada 

 

Akaun Kebajikan EXSAS

Nama : Persatuan Bekas Pelajar SEMSAS
Bank : Affin Bank Wangsa Maju
No Akaun : 105040031824

Akaun Bank EXSAS

Nama : Persatuan Bekas Pelajar Semsas

Bank : Maybank Berhad, Kelana Jaya

No Akaun : 5623 5750 2760

Jumlah Pelawat

Web Traffic: Hari Ini 160 | Total 1541253 | Powered by CoalaWeb
Go to top